Nytt bredband med fiber

Vecka 22 startar arbetet med att installera bredband via fiberkabel i vår förening. Vi kommer sedan att kunna surfa med 1000/1000 Mbit.

TMK Kommunikation AB står för den tekniska installationen och Ownit kommer att leverera bredbandstjänsten.

Nya switchar installeras i källarna och bredbandet dras sen i trapphusen och in i lägenheterna ovanför ytterdörren. Där placeras en låda med fiberconverter och router. För den som vill finns möjlighet att få routern placerad någon annanstans i lägenheten, till exempel i vardagsrummet. Det bekostas dock av varje medlem (1500 kr per lägenhet, efter RUT-avdrag). I samband med aviseringen om arbetet i lägenheterna kommer alla att få en blankett för att kunna välja om man vill ha någon annan placering av routern. 

Hela arbetet utförs i sju etapper. I god tid innan det är dags att dra in kablar i lägenheterna kommer TMK att avisera medlemmarna. De kommer också att organisera nyckelhanteringen för dem som inte kan vara hemma. 

Arbetet med att dra in fiberkabel och installera den tekniska utrustningen i lägenheterna påbörjas vecka 37 och ska vara avslutat vecka 43. Vårt nuvarande internet kommer att fungera som vanligt under hela tiden. Eftersom arbetet utförs i etapper kommer vi också att kunna börja använda det nya bredbandet i etapper.

Turordning:
Aprilgatan
Vårgatan
Vattenledningsvägen 42
Majstångsvägen
Ringdansvägen
Vattenledningsvägen 46–48
Tellusborgsvägen
Oktobergatan

Inget arbete sker under veckorna 28, 29, 30, 31 och 32.

Previous
Previous

Nu är vi igång igen!

Next
Next

Vintern är över!