Med anledning av frågor …

… som cirkulerar i sociala medier önskar styrelsen göra några förtydliganden.

Samtliga protokoll från vårens brandskyddsprotokoll har skickats från CS Sot & Vent till Nabo. Bakgrunden till detta är att det är fråga om omfattande dokumentation som styrelsen inte på egen hand har möjlighet att sammanställa. Styrelsen har därför gett Nabo i uppdrag att dels sammanställa informationen i protokollen, dels att tillsammans med ADE Installationer AB göra en uppskattning av kostnaderna för att åtgärda bristerna som uppdagats, både respektive medlems och föreningens. Detta arbete har tyvärr dragit ut på tiden.

Brandsskyddsprotokollen kommer alltså delas ut till samtliga medlemmar så fort beräkningarna är klara. Det har naturligtvis aldrig varit styrelsens avsikt att hemlighålla dessa. Styrelsen är medvetna om det förekommer lappar med uppmaningen att kontakta CS Sot & Vent för att få ut brandsskyddsprotokoll. Observera att styrelsen inte är avsändare till dessa och vi ber er att inte kontakta CS Sot & Vent då de inte har möjlighet att besvara samtliga propåer från föreningens medlemmar.

Den 10 januari 2006 beslutade stämman att föreningen endast svarar för kostnaderna för tätning av rökkanal/skorsten till en eldstad per lägenhet. Beslutet grundade sig på en proposition som skrivits av den dåvarande styrelsen som insett att kostnaderna för tätning av rökgångar började dra iväg. Vad gäller förenligheten med detta beslut och föreningens stadgar har styrelsen inhämtat rådgivning av jurist på HSB som menar att det finns stöd i rättspraxis för att föreningen endast svarar för tätning av rökkanal/skorsten till en eldstad per lägenhet. Detta eftersom eldstäderna i Brf Tellusborg inte är den primära värmekällan utan enbart utgör en trivselhöjande faktor. Styrelsen har inte haft anledning att ifrågasätta juristens bedömning. Medlemmar som har vidare frågor kring detta är välkommen att kontakta styrelsen per mejl.

Slutligen kan noteras att man utifrån tonläget på sociala medier ibland kan få för sig att styrelsen är en grupp illasinnade personer som motarbetar alla andra som bor i föreningen. För god ordnings skull vill vi därför framhålla att styrelsen består av medlemmar som lägger tid och kraft på att ta hand om våra fastigheter på bästa sätt. Är du orolig för att föreningen inte sköts som den borde? Välkommen att engagera dig! Valberedningen söker med ljus och lykta efter nya krafter.

Previous
Previous

Angående föreningens ansvar för rökkanaler/skorstenar

Next
Next

Nu ska teven vara igång igen!