Nyheter historik 2015 och 2016

24 December 2016
Styrelsen önskar alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!

23 December 2016
Problem med värmeväxlaren

Föreningens värmeväxlare, som förser oss med varmvatten, läcker. En ny är beställd men tyvärr är det 3 – 4 veckors leveranstid för att få den nya.

Det kan finnas en risk att den nuvarande inte håller och att vi måste stänga av denna. Det innebär att vi i så fall inte kommer ha något varmvatten. Vänligen var sparsamma med varmvatten under denna tid.

Vi informerar så snart vi kan om detta skulle inträffa.

8 December 2016
Protokoll från extra föreningsstämma den 27 oktober 2016
Nu finns protokollet från extrastämman att läsa på Om Föreningen/stämmor.

7 November 2016
Ny hemsida
Äntligen är föreningens nya hemsida klar! Vi hoppas ni gillar den nya designen och finner innehållet intressant. Hör av er till styrelse om ni har några frågor eller om hemsidan inte verkar fungera som den ska.

4 November 2016
Nytt bankgiro för betalning av avgifter
Under första kvartalet 2017 kommer föreningen få ett nytt bankgirokonto för betalning av avgifter. Tänk på att kontrollera att du betalar till rätt bankgironummer. För de som har autogirodragningar kommer dessa administreras av Riksbyggen och du som medlem behöver inte göra något.

November 2016
Brand i Cypressens källare
I helgen 22-23 oktober upptäcktes en brand i ett förråd i Cypressen. Branden togs om hand av brandkåren och lägenheterna ovanför vädrades ut. Förrådet där det brann är ett av föreningens gemensamma förråd. Tydligen var dörren inte låst (enligt brandkåren) och mycket lättantändligt material fanns i förrådet. Allt material i förrådet är nu bortforslat och förrådet samt undercentralen är sanerade.

Den här gången gick det bra men det framgår än en gång hur viktigt det är att vi alla är noga med att låsa dörrar och inte förvara brandfarliga saker på fel ställe.

Vi ber er därför att vara extra noga med att kolla att portarna stängs ordentligt. Vi ber er också att tillsammans se till att våra trapphus, källare och vindsgångar är tomma och rena från saker. Vi har gamla hus och börjar det brinna måste vi kunna utrymma snabbt.

Tack för att ni alla hjälps åt!

Extra föreningsstämma den 27 oktober kl 19.00

Ärende:
Beslut om genomförande av ljudåtgärder inom delar av fastigheterna Cypressen och Järneken.
Ladda ner kallelsen till extrastämman här:

2 Juni 2016
Underhåll av portar på Silverpoppeln och Järneken
Portarna på Silverpoppeln och Järneken kommer under sommaren att behandlas med en special träolja då många av våra portar blivit ordentligt slitna.

1 juni 2016
Sortering av matavfall
I början av juni kommer föreningens medlemmar att få möjlighet att även insortera matavfall. Det kommer att komma mer information om hur detta går till och material att hantera sorteringen med kommer att lämnas ut så fort allt är klart med bolaget som tar hand om avfallet.

17 april 2016
Vårstädning
Så var det dags att piffa till våra gårdar igen.

Söndagen den 17 april är det åter dags att hjälpas åt att göra våra gårdar fina. Det finns blommor att plantera, möbler att ta fram och även möjlighet att gå igenom alla cyklar som står lite här. Som vanligt finns det även containrar framställda så gammalt skräp kan kastas. Hoppas också solen skiner på oss så det blir en extra bra dag.

15 april 2016
Sotningen startar vecka 14
Det är dags för obligatorisk sotning av samtliga eldstäder (som är i bruk) i föreningen. Det är mycket viktigt för allas vår säkerhet att sotning sker regelbundet. Skorstensfejare Lars Sundström AB kommer att genomföra arbetet och aviserar i våra brevlådor med start v.14.

Sotaren meddelar att de kommer att behöva tillträde till våra lägenheter under hela dagen 07.00 – 14.00. Följ instruktionerna som lämnas av sotaren. Arbetet beräknas pågå en dryg månad.

13 januari 2016
Tjugondag knut nu ska julen ut
Julgranar kan kastas i kärlen för grovsopor. Detta först efter att granen kapats i lämpliga bitar. Stockholms stad har också uppsamlingsplatser. Man kan även ta granen till en återvinningscentral, närmsta centraler finns i Sätra och i Östberga.

11 januari 2016
Föreningsstämma torsdag den 4 februari
Välkomna till HSB Brf Tellusborgs föreningsstämma.
Datum: Torsdagen den 4 februari  2016
Plats: Föreningens samlingslokal, Aprilgatan 8
Tid: Stämman börjar kl 19.00 och slutar ca kl 22.00

Närvaroavprickning pågår från kl 18.30. För att underlätta avprickningen, ha gärna ditt lägenhetsnummer tillgängligt.

Välkommen!
Styrelsen

31 oktober 2015
Underhåll av portar på Silverpoppeln och Järneken

Tyvärr har en av våra medlemmar råkat ut för inbrott i sin lägenhet. Troligtvis har gärningsmännen öppnat upp dörren med ett verktyg genom brevinkastet och på så sätt låst upp dörren från insidan. Detta tillvägagångssätt har använts vid tidigare inbrott.

Ett sätt att skydda sig mot denna typ av inbrott är att installera en kåpa över låset på insidan eller att installera ett överlås. En låssmed kan hjälpa till med detta. Var också lite extra uppmärksam på vilka som rör sig i våra fastigheter. Bättre att fråga en personer du inte känner igen vem de ska besöka än att inte fråga alls.

22 september 2015
Expeditionens öppettider hösten 2015
Föreningens expedition på Aprilgatan 8 är öppen första måndagen i varje månad kl 19-19:45.

Följande datum gäller:
5 oktober
2 november
7 december

Det går givetvis bra att lämna meddelande i brevlådan eller e-posta till styrelsen.

24 augusti 2015
Samråd angående Brandstegen (skola och bostäder)
För er som är intresserade av vad som händer nära våra bostäder kan gå in och läsa mer via länken här. http://bygg.stockholm.se/Alla-projekt/Aspudden-Midsommarkransen/Brandstegen-skola-och-bostader/

11 maj 2015

Klotter
Tyvärr har våra hus utsatts för mycket klotter den senaste tiden. Allt klotter polisanmäls och vi försöker ta bort det så fort som möjligt.

Har du sett något klotter eller klottrare – kontakta styrelsen via mejl styrelsen@tellusborg.com

8 maj 2015
Loppis
Söndagen den 24 maj är det återigen dags att ha loppis på våra gårdar! Vi öppnar upp portarna kl 11 och håller på fram till ca kl 15, eller så länge det finns intresse. Alla boende är välkomna att sälja saker och ingen föranmälan krävs.

För eventuella frågor, kontakta Therese Svensson på 070-321 10 73.

28 april 2015

Expeditionen är öppen nästa gång måndag den 4 maj
Sedan nyår har föreningsexpeditionen öppet första måndagen i varje månad mellan kl 19.00 – 19.45. Eftersom första måndagen i april infaller på annandag påsk har vi öppet på tisdagen den 7 april istället.

Självklart kan du komma i kontakt med styrelsen mellan dessa tillfällen oavsett ärende. Maila oss på styrelsen@tellusborg.com eller lämna ett meddelande i vår brevlåda och kom ihåg att även lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.

Under första halvåret av 2015 är expeditionen öppen den 12 januari, 2 februari, 2 mars,  7 april,  4 maj och 1 juni.

1 april 2015
Vårstädning 2015
I år sker vårstädningen av gårdarna söndagen den 19 april. Vi hoppas på finväder!

Mer information kommer från respektive gårdsgrupp när det närmar sig.

20 januari 2015
Föreningsstämma tisdag den 20 januari
Välkomna till HSB Brf Tellusborgs ordinarie föreningsstämma.

Datum: Tisdagen den 20 januari 2015
Plats: Föreningens samlingslokal, Aprilgatan 8
Tid: Stämman börjar kl 19.00 och slutar ca kl 22.00

Närvaroavprickning pågår från kl 18.30. För att underlätta avprickningen, ha gärna ditt lägenhetsnummer tillgängligt.

Välkommen!
Styrelsen